Κόσμος » Ανέσυραν ζωντανό μωρό απο χαλάσματα

Ανέσυραν ζωντανό μωρό απο χαλάσματα

Ανέσυραν ζωντανό μωρό απο χαλάσματα

(φωτ. αρχείου)

 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση ενός μωρού δύο μηνών από τα χαλάσματα, 16 ώρες μετά από έναν βομβαρδισμό στο Χαλέπι, έδωσε στη δημοσιότητα μια ομάδα διασωστών που εργάζεται στη ζώνη αυτή η οποία ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες.


«Μετά από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, που έχει τραυματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα αυτή.
Το Ανσάρι είναι μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι.

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, διακρίνεται ένας άνδρας που προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άνδρας χαμογελάει κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων που φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό της «Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπιού» η οποία δηλώνει ότι είναι μια ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις «απελευθερωμένες ζώνες» της πόλης αυτής, σε εκείνες δηλαδή που δεν ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπιού υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύουν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Το Χαλέπι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.