Συνεντεύξεις » «Στην αγορά εργασίας µετά από 4 χρόνια σπουδών στο ICBS»
ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE

«Στην αγορά εργασίας µετά από 4 χρόνια σπουδών στο ICBS»

«Στην αγορά εργασίας µετά από 4 χρόνια σπουδών στο ICBS»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Τη δική του Ιστορία στο χώρο της Ιδιωτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης γράφει μετά από 11 χρόνια παρουσίας στη Λάρισα το ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE. Ήταν το 2003 όταν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ICBS Business College ξεκινούσε την πορεία του στα τοπικά εκπαιδευτικά δρώμενα, έχοντας την έδρα του στο υπερπολυτελές σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην περιοχή της Νίκαιας, στο 6ο χλμ. από το Κέντρο της Λάρισας.

Βέβαια, το ICBS έχει κατακτήσει την ευρύτερη αναγνώριση από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν σταδιακά ανέπτυξε την παρουσία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ICBS LARISSA COLLEGE (3)Στους φιλόξενους και πρωτοποριακούς χώρους του ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE μας ξεναγεί η οικονομολόγος MSc και Διευθύντρια Σπουδών της Σχολής κα Μαριάνθη Κατσίκα.

Από την αρχή της συζήτησης ζητάμε από την Διευθύντρια Σπουδών να μας διατυπώσει το βασικό πλεονέκτημα, το οποίο έχει ο σπουδαστής που θα επιλέξει το ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE για τη φοίτησή του. «Μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών οι σπουδαστές μας είναι έτοιμοι για την αγορά εργασίας» τονίζει και αναφέρεται στα εκατοντάδες άτομα που έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή της Λάρισας κατά τα τελευταία 11 έτη. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών κλήθηκαν να συνεχίσουν την πορεία των οικογενειακών τους επιχειρήσεων, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός όσων όχι μόνο εργάζονται, αλλά κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις, φορείς και ομίλους. Βέβαια, δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε όσους επέλεξαν, μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης στη Σχολή, να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό.

ICBS LARISSA COLLEGE (1)Μία σημαντική μεταβολή από πέρυσι, σύμφωνα με την κ. Κατσίκα, που έχει να κάνει με το σύνολο της Ιδιωτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφορά «στο ότι έχει γίνει γεγονός η πλήρης αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων».

Με άλλα λόγια για τη νέα και τον νέο που επιλέγουν τη συγκεκριμένη Σχολή, η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει πως «τα τέσσερα έτη σπουδών στο ICBS τους οδηγούν σε πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων». Παράλληλα, θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως «το πρώτο Μεταπτυχιακό που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα είναι αυτό του ICBS».

ICBS LARISSA COLLEGE (2)

Σ’ αυτό το σημείο υπογραμμίζεται ότι «το ICBS COLLEGE έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία, για το σύνολο των προγραμμάτων του, την επίσημη αναγνώριση και πιστοποίηση (validation) από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο Winchester στην Ελληνική γλώσσα, κατά αποκλειστικότητα για την Ελλάδα.

Το University of Winchester, ανήλθε κατά εντυπωσιακό τρόπο 24 θέσεις στον οδηγό Sunday Times University Guide 2012, ενώ βρίσκεται στην 22η θέση στον οδηγό Times Higher Education Student Experience Survey 2013».

Τα πλεονεκτήματα

Η Διευθύντρια Σπουδών του ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE, πέραν των παραπάνω, συμπυκνώνει τα πλεονεκτήματα που έχει η φοίτηση στη σχολή και δηλώνει: «Τα μαθήματα είναι σε προκαθορισμένες ώρες και ημέρες, γεγονός που δίνει την ευελιξία στον σπουδαστή, ώστε ν’ αναπτύξει και άλλες ασχολίες όπως π.χ. επαγγελματικές ή ευρύτερες.

Το Αγγλικό Σύστημα πιέζει προς την επιτυχία. Η συνέπεια του σπουδαστή θα οδηγήσει στο καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν αναφερόμαστε στη συνέπεια εννοούμε την παρακολούθηση των μαθημάτων και την επιτυχή έκβαση στις εξετάσεις.

Το ICBS παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση κοντά στην έδρα της οικογένειας.

Υπάρχει ευκολία πρόσβασης στο χώρο του Κολεγίου.

Μια φορά τον χρόνο έχει καθιερωθεί η «ημέρα γονέων», με τους καθηγητές να βρίσκονται στον χώρο της Σχολής, ώστε να έρχονται σε επαφή και να ενημερώνουν τους γονείς».

ICBS LARISSA COLLEGE (4)

Προγράμματα Προπτυχιακού

Επιπέδου (Bachelor)

Το ICBS προσφέρει τετραετή προγράμματα σπουδών στην επιχειρησιακή εκπαίδευση σε προπτυχιακό επίπεδο (Bachelor) ως εξής:

BA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

BA στο Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ

BA στο Μάρκετινγκ

BA στο Μάρκετινγκ, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις

BA στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Προϋποθέσεις: Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών αποτελεί οι υποψήφιοι να είναι απόφοιτοι γενικού ή τεχνικού λυκείου.

Για κάθε Ακαδημαϊκό Έτος οι εγγραφές αρχίζουν την 1η Ιουνίου και τελειώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι νεοεγγραφόμενοι υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Δύο αντίγραφα του Απολυτηρίου Λυκείου, επικυρωμένα από το Λυκειάρχη ή από Δικηγόρο
  • Τέσσερις φωτογραφίες ταυτότητας
  • Αντίγραφο ταυτότητας επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή από αστυνομικό τμήμα
  • Συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής στον επιλεγμένο κλάδο σπουδών (χορηγείται από τη Γραμματεία του κολεγίου)

Στους φοιτητές δίνεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης μέχρι τη συμπλήρωση του 28ου έτους της ηλικίας τους.

Ακολουθείται ειδική διαδικασία εισδοχής για κάθε Τμήμα του Κολεγίου.

Με την εγγραφή στο ICBS, οι φοιτητές ταυτόχρονα εγγράφονται και στο Πανεπιστήμιο του Winchester, το οποίο και χορηγεί την αντίστοιχη φοιτητική κάρτα.

Προγράμματα

Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Master)

«Το ICBS είναι ένας σημαντικός χώρος σε τοπικό επίπεδο, ο οποίος παρέχει Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση» υπογραμμίζει Διευθύντρια Σπουδών της Σχολής και προσθέτει πως «τα Μεταπτυχιακά γίνονται δύο φορές τον μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, για τη διευκόλυνση των σπουδαστών που είναι παράλληλα και εργαζόμενοι. Το Master in Business Administration (MBA) ολοκληρώνεταισεδύοχρόνια».

Τι είναι το Master in Business Administration (MBA); Πρόκειται για έναν διεθνώς καταξιωμένο μεταπτυχιακό τίτλο, ο οποίος απονέμεται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο και μπορεί να ανοίξει νέες γνωστικές, αλλά και επαγγελματικές προοπτικές.

Το ICBS Business College παρέχει τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα:

MBA Executive

MBA με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ

MBA με εξειδίκευση στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική

MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Λειτουργιών

MBA με εξειδίκευση στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ

MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Ανθρωπίνων Πόρων

MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Logistics

MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Μονάδων Υγείας

MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Νομικών Λειτουργιών

MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ στο Δημόσιο Τομέα

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ακόμη το master στο management (MA Management) που απαιτεί ενός έτους παρακολούθηση και απευθύνεται σε όσους έχουν αποφοιτήσει από ΑΕΙ ή ΤΕΙ, όπως επίσης και το Δίπλωμα στο management (DMS) που είναι πάλι μονοετούς φοίτησης και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν πτυχίο, αλλά έχουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, καθώς και το MSc Accounting & Finance (διάρκειας ενός έτους).

Αναγνώριση

Επισημαίνεται ότι «οι τίτλοι σπουδών Bachelor και Master των αποφοίτων του ομίλου κολεγίων ICBS, που εκδίδονται από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, έχουν επαγγελματική ισοδυναμία με τους αντίστοιχους τίτλους των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η αναγνώριση από το ΣΑΕΠ είναι άμεση και οι απόφοιτοι του ομίλου κολεγίων ICBS δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε γραπτές εξετάσεις σε κανένα μάθημα. Και τούτο διότι τα αναλυτικά προγράμματα των συνεργαζομένων πανεπιστημίων δεν έχουν ουσιώδεις διαφορές, ούτε υπολλείπονται σε έτη σπουδών με τα αντίστοιχα προγράμματα της ημεδαπής (τετραετούς φοιτήσεως, όπως προβλέπεται από το νόμο 4093/12). Με βάση τις αναγνωρίσεις από το ΣΑΕΠ, οι κάτοχοι των τίτλων μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους σε δημόσιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να μοριοδοτούνται για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι οι πρώτοι τίτλοι που αναγνωρίστηκαν από το ΣΑΕΠ είναι των αποφοίτων του ομίλου κολεγίων του ICBS».

Info:

ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE • Λάρισα: 6οχλµ. Λάρισας – Νίκαιας • Τηλ.: 2410 671177• www.icbs.gr