Αρχική » Ελλάδα » Τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης από το ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης από το ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης από το ΠΑΣΟΚ

 Τροπολογία για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης  θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

«Η απόφαση του ΕΔΑΔ για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν αναμενόμενη. Η εξαίρεση τους από το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης παραβιάζει πρόδηλα τα δικαιώματα τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένες, σημειώνεται στην ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ  επαναφέρει τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή «για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου» τον Δεκέμβριο του 2010  και προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν. 3719/08 .  Η προτεινόμενη διάταξη που επαναφέρουμε έχει ως εξής: «Η συμφωνία δυο ενηλίκων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωση τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο»»

«Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την κατάθεση τροπολογίας, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Επιστροφή επάνω