Αρχική » Λάρισα » Η ΔΗΜΑΡ, ο Μπένος, ο Νασιωκας και οι αυτοδιοικητικοί
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ΔΗΜΑΡ, ο Μπένος, ο Νασιωκας και οι αυτοδιοικητικοί

Η ΔΗΜΑΡ, ο Μπένος, ο Νασιωκας και οι αυτοδιοικητικοί

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται και εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη η Δημοκρατική Αριστερά στη Λάρισα με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χρόνια της κρίσης» (ξενοδοχείο Μετροπόλ, 7 μ.μ.)

Το ενδιαφέρον έχει να κάνει με τη λίστα των εισηγητών – ομιλητών και ειδικότερα στον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Σταύρο Μπένο, ο οποίος ως γνωστόν έχει υπογράψει και το κείμενο των της «Πρωτοβουλίας των 58» για την Κεντροαριστέρα.

Όπως είναι φυσικό σε ένα τέτοιο ρευστό πολιτικό περιβάλλον, η παρουσία του θα προκαλέσει ενδιαφέρον.
Βεβαίως στους εισηγητές περιλαμβάνεται ο αποκαλούμενος και «γκουρού» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλος της ΔΗΜΑΡ Κώστα Τσαντίλης, αλλά και ο δήμαρχος Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές Δημήτρης Φεγγίτης.

Όπως ευλόγως προκύπτει η ΔΗΜΑΡ σε Ελασσόνα και Φάρσαλα, έχει βρει τα πρόσωπα που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πέραν όμως από τον κατάλογο των ομιλητών, ενδιαφέρον θα υπάρχει και στην πλευρά του ακροατηρίου και στις παρουσίες που θα καταγραφούν.

Για παράδειγμα, ο Σταύρος Μπένος συνδέεται με βαθιά προσωπική φιλία με τον Λαρισαίο επίσης πρώην υπουργό Εκτορα Νασιώκα. Και επειδή οι καιροί, όπως και να το κάνουμε είναι πονηροί, και τα σενάρια που κυοφορούνται πολλά, αρκετοί περιμένουν να δουν εάν ο Εκτορας θα πάει αύριο στο Μετροπολ ή εάν θα δει κατ’ ιδίαν, τον παλιό του φίλο…

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως εξής:

• Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνθήκες κρίσης
Εισηγητής : κ. Σταύρος Μπένος, π. υπουργός – π. δήμαρχος Καλαμάτας
• Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι αυτή που ήταν μέχρι τώρα
Εισηγητής : κ. Κώστας Τσαντίλης , π. δημοτικός σύμβουλος Λάρισας
• Αυτοδιοίκηση και τοπική ανάπτυξη
Εισηγητής : κ. Γιώργος Πασχόπουλος, δήμαρχος Ελασσόνας
• Τόπος και Κρίση. Η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες συνθήκες Εισηγητής : κ. Δημήτρης Φεγγίτης, δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων

Α.Ψ.

Επιστροφή επάνω