Αρχική » Κοινωνικά » Αγιολογική ημερίδα από την Μητρόπολη

Αγιολογική ημερίδα από την Μητρόπολη

Αγιολογική ημερίδα από την Μητρόπολη

Στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στις 19:00 μ.μ., η Δεύτερη Ημερίδα Λαρισαϊκών Αγιολογικών Σπουδών, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στα πλαίσια του εορτασμού της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

Α΄ Συνεδρία (συντονιστής: Χαράλαμπος Στεργιούλης)

19:00-19:05: Προσευχή-έναρξη ημερίδας

19:05-19:20: Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής και καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α. Π. Θ. με θέμα «Η τιμή των αγίων στην Ορθόδοξη εκκλησία»

19:20-19:35: Παρασκευή Παπαδημητρίου, Θεολόγος-Διδάκτωρ Βυζαντινής Τέχνης της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα «Η εικονογραφία του Αγίου Νικολάου του Νέου και η διάδοση της τιμής του στον Ελλαδικό χώρο»

19:35-19:45: Συζήτηση

Β΄ Συνεδρία (συντονιστής: Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας)

19:45-20:00: ιερομόναχος Βησσαρίων Δουσικιώτης με θέμα «Ο άγιος Βησσα­ρίων Λαρίσης και Τρίκκης ο θαυματουργός. Πτυχές από την λαμπράν πρωτο­ποριακήν δράσιν του»

20:00-20:15: Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός-ιστορικός ερευνητής με θέμα «Ο Ι. Ναός του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Ιστορική διαδρομή 15 αιώνων» και

20:15-20:30: Ευαγγελία Μπουμπουγιατζή, Δρ. Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Ο Ιόν Ιονέσκου de la Brand, ανακαινιστής του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Πυργετού»

20:30-20:45: Συζήτηση

Η λήξη των εργασιών θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Την οργανωτική επιτροπή της Ημερίδας αποτελούν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος-πρόεδρος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπό­λεως Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσούρας-γραμματέας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο φιλόλογος-δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Χαράλαμπος Στεργιούλης ως μέλη.

Στους ενδιαφερόμενους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επιστροφή επάνω