Αρχική » Λάρισα » «Οι ΑΝΕΛ στην πρώτη γραμμή του αγώνα»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

«Οι ΑΝΕΛ στην πρώτη γραμμή του αγώνα»

«Οι ΑΝΕΛ στην πρώτη γραμμή του αγώνα»

Συνέντευξη τύπου, με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παραχώρησαν σήμερα οι υπεύθυνοι των συντονιστικών επιτροπών του κινήματος στη Θεσσαλία, και πιο συγκεκριμένα οι κκ.  Σακελάρης Μιχάλης  – Συντονιστής Θεσσαλίας & Νομού Λάρισας, Χαρίσης Κώστας – Συντονιστής Νομού Τρικάλων, Ζαχαρός Ιάσων – Συντονιστής Νομού Καρδίτσας, Μαμπλέκος Παναγιώτης – Συντονιστής Δήμου Βόλου, Τοπούζης Νίκος – Εκπρόσωπος Νομού Μαγνησίας.

Στην εισήγησή του ο συντονιστής Θεσσαλίας των ΑΝΕΛ κ. Μιχάλης Σακελάρης τόνισε:

Ένας χρόνος ζωής για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε και οργανώσαμε την υποδομή εκείνη που μας επιτρέπει να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλει ο Ελληνικός λαός δίπλα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της κοινωνικής εξαθλίωσης, της ανέχειας, της ανεργίας της εξαφάνισης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Αγαπητοί φίλοι μέσα σ’ αυτό τον πρώτο χρόνο παρουσίας του κινήματος μας στο πολιτικό στερέωμα της χώρας και παρότι στην αρχή μας αγνόησαν, εν συνεχεία προσπάθησαν να μας κάνουν να σωπάσουμε, μετά μας επιτέθηκαν όπως εναντίον κανενός άλλου στη μεταπολίτευση με όλα τα μέσα, με λάσπη, με αποκλεισμό, με συκοφαντίες και δημιούργησαν εκείνες τις καταστάσεις που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, εμείς αποδείξαμε ότι οι βάσεις που έχουμε βάλει στην κοινωνία είναι πιο στέρεες και πιο σταθερές από ότι περίμεναν, δείχνοντας τους ξεκάθαρα, ότι όσο και να προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν, αυτό που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν πιο πολλούς, πιο δυνατούς και πιο αποφασισμένους.

Σε αυτό το χρόνο που περάσαμε είδαμε ότι αυτά που λέγαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβερνητικής τρόικα αποδείχτηκαν η μεγαλύτερη «φούσκα» και το μεγαλύτερο ψέμα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος. Η πορεία των μνημονίων, με τις θυσίες των Ελλήνων, δεν οδήγησε στην ανάπτυξη, αλλά στην εξαθλίωση των Ελλήνων.
Με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες, από το Ιδρυτικό μας Συνέδριο, κάνουμε πρόταση διακυβέρνησης με βάση την Εθνική Αντιπρόταση που είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είναι η πρόταση για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα στο τέλος του Συνεδρίου θα το έχουν στα χέρια τους όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, γιατί μαζί θα το διαμορφώσουμε. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο λέει πως, από τις πρώτες 100 μέρες θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου και θα μπορέσουμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από αυτή τη μέγγενη.
Το Κίνημά μας είναι η σύγχρονη πολιτική πατριωτική δύναμη του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου η οποία μένει ανυποχώρητη στα αντιμνημονιακά χαρακώματα, χωρίς να μπούμε ποτέ στη σκέψη να προβούμε σε πλάγιες μετατοπίσεις ως προς τις θέσεις μας, προκειμένου να λαξεύσουμε χαρακτηριστικά συστημικότητας και κυβερνησιμότητας γιατί η πορεία που ακολουθούμε είναι με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό όφελος και μόνο, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους της τρόικα που κυβερνούν σήμερα τον τόπο.

Δυστυχώς επαληθεύεται δίχως να χωράει η παραμικρή αμφιβολία ότι ολόκληρη η ταλαιπωρία την οποία υφίσταται ο ελληνικός λαός εδώ και τρία χρόνια, είναι ένα προϊόν πολιτικής μεθόδευσης. Μίας μεθόδευσης, η οποία εξυπηρετεί τους ακόλουθους προφανείς και αυταπόδεικτους στόχους.

Πρώτον, υπό τη δικαιολογία μίας χρειαζούμενης -τάχα- λιτότητας και των ψευτοδιαρθρωτικών αλλαγών, να σβήσει εντελώς ο χάρτης των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών κεκτημένων και να πάμε σε βαλκανικού τύπου περιβάλλον επενδύσεων και απασχόλησης, με την παρεμβολή ειδικών οικονομικών ζωνών οι οποίες θα θυμίζουν περισσότερο Ασία παρά Ευρώπη και θα οδηγήσουν τη Θράκη στην κοσοβοποίησή της.

Δεύτερον, να παρουσιαστεί ως μείωση του κράτους η αποδιοργάνωση ή και κατάργηση των δομών της κοινωνικής προσφοράς του με τις σχετικές υπηρεσίες να μεταφέρονται σε χέρια ιδιωτών και τους υπαλλήλους τους να εισέρχονται σε καθεστώς απόλυσης διά της πλαγίας οδού.

Τρίτον, να ανοίξει ένα παζάρι εκποίησης, προσφορών και δώρων σε ότι αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις, τα εθνικά αποθέματα σε ορυκτά και υδρογονάνθρακες και τα λεγόμενα φιλέτα της ακίνητης περιουσίας, με προνομιακούς αγοραστές ξένες εταιρείες από τις ίδιες χώρες προέλευσης με τους δανειστές μας και από τα εγχώρια, γνωστά στο πανελλήνιο πλέον, καρτέλ συμφερόντων τα οποία στηρίζουν με χρήμα, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης.

Τέταρτον, τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος εις βάρος του δημόσιου χρέους και με χρήμα των φορολογούμενων μέσω της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης, η οποία σημαίνει στην πραγματικότητα την κοινωνικοποίηση των ζημιών τους εφόσον το χρήμα που εισπράττουν από τις δόσεις αθροίζεται πάνω στο δημόσιο χρέος, χωρίς δέσμευση εκ μέρους τους για ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ή χρηματοδότηση της αγοράς.

Πέμπτον, την οικονομική εξόντωση του Έλληνα μικροϊδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας, καθώς μην αντέχοντας να πληρώσει ο μέσος οικογενειάρχης τους βαρείς φόρους και τα χαράτσια πάνω στα σπίτια και τα χωράφια, είτε θα βρεθεί εμπρός στον κίνδυνο κατάσχεσης λόγω χρεών, είτε θα αναγκαστεί να αρχίσει να πουλάει σε τιμές πολύ κατώτερες των αντικειμενικών.

Έκτον και κυριότερο απ’ όλα, τη διαιώνιση και επιδείνωση της μάστιγας των ελλειμάτων και του χρέους, καθώς το κράτος δεν θα εισπράττει φόρους από τους ανήμπορους πλέον φορολογούμενους, δεν θα πληρώνει υποχρεώσεις στους δανειστές, η Οικονομία δεν θα παράγει πλούτο και ανάπτυξη αλλά αντιθέτως θα σέρνεται στην ύφεση.

Οι μήνες που ακολουθούν είναι κρίσιμοι ως προς το πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα και κατά ποια κατεύθυνση θα κλίνει συνολικά η πορεία του τόπου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε παρόντες και ισχυροί στη διεκδίκηση της πραγμάτωσης του οράματος για μία ανεξάρτητη Ελλάδα που θα στηρίζεται στους δικούς της ανθρώπους, τις δικές της δυνάμεις και τις δικές της δυνατότητες.

Δήλωση του Χουλέβα Ανδρέα, Εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

Ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ήθελα να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, καλή δύναμη σε όλους τους συνέδρους και με την ιδιότητα μου ως μέλος της Κ.Ο.Ε.Σ που είναι το ανώτατο όργανο του Κινήματος μέχρι την ψήφιση του καταστατικού θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη και τους φίλους του κινήματος για τα ζητήματα που αφορούν τόσο την διοργάνωση όσο και την ροή του συνεδρίου.

Η διαδικασία των εσωκινηματικών εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων της βάσης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μία πρωτόγνωρη δοκιμασία για το κίνημα η οποία εξελίχθηκε με θετικό και άψογο τρόπο.

Σε λίγες ημέρες το κίνημα θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη δομή θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη Εθνική πρόταση και θα χαράξει την πορεία μας στην επόμενη μέρα. Ένα συνέδριο δημοκρατικό συμμετοχικό που θα επιβεβαιώσει με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος συνεχίζουν αταλάντευτα μια εθνική πορεία ευθύνης ανατροπής και δημιουργίας.

Η Κ.Ο.Ε.Σ. θα ορίσει την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για τις ψηφοφορίες του συνεδρίου, στην οποία θα υπάρχει ασυμβίβαστο συμμετοχής για τους υποψήφιους στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ θα απαρτίζεται από ένα σύνολο 124 εκλεγμένων μελών από το Ιδρυτικό Συνέδριο, τα οποία θα προέρχονται ως εξής :

40 (σαράντα) μέλη από το Λεκανοπέδιο Αττικής, 60 (εξήντα) μέλη από την περιφέρεια και 2 (δύο) επιπλέον μέλη από κάθε διοικητική περιφέρεια, πλην της περιφέρειας Αττικής.

Στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ θα συμμετέχουν αυτοδίκαια όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, οι πρώην βουλευτές του Κινήματος και η εκλεγμένη Πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο της Νεολαίας του Κινήματος.

Κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου, η ΚΟΕΣ αποφάσισε ότι αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει σχετικά με το ασυμβίβαστο μεταξύ των ιδιοτήτων του Βουλευτή και του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος, θα είναι η ολομέλεια του Ιδρυτικού Συνεδρίου.

Όσον αφορά τις Θεματικές Ενότητες, θα συζητηθούν και θα τεθούν υπό ψήφιση μόνο οι εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί στα Προσυνέδρια και στο φόρουμ του Ιδρυτικού Συνεδρίου, οι οποίες έχουν κωδικοποιηθεί από τον Πρόεδρο του ΙΓΜΕΑ, καθηγητή κ.Φίλιππο Τσαλίδη, και με βάση αυτές θα διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις.

Επιστροφή επάνω