Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Φαρσάλων » Xoρεύουν οι Σαρακατσαναίοι στα Φάρσαλα

Xoρεύουν οι Σαρακατσαναίοι στα Φάρσαλα

Xoρεύουν οι Σαρακατσαναίοι στα Φάρσαλα

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο» διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 (ώρα έναρξης: 20:00) στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Χαμορούσου» στα Φάρσαλα.

Ο καθιερωμένος -εδώ και 44 πλέον χρόνια- χορός του Συλλόγου την παραμονή της Αποκριάς αποτελεί θεσμό πλέον για την περιοχή και προσελκύει πλήθος κόσμου – Σαρακατσάνους και μη, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες με αυθεντική παραδοσιακή μουσική. Θεωρείται, μία από τις καλύτερες και σημαντικότερες χοροεσπερίδες των Σαρακατσάνικων Συλλόγων σε πανελλήνιο επίπεδο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Σαρακατσάνων όχι μόνο της περιοχής των Φαρσάλων και της Λάρισας αλλά και άλλων περιοχών, όπως η Μαγνησία, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, η Φθιώτιδα, η Ημαθία, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, το Νέο Κορδελιό κ.α.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ενώ θα βραβευθούν και οι εισαχθέντες του ακαδημαϊκού έτους 2012 στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Τραγουδούν οι Σαρακατσάνοι ερμηνευτές Νάκας Κώστας, Χατζηπλής Δημήτρης, Σούρλας Δημήτρης και  Κώστας Γαρέφης ενώ θα τους συνοδεύει ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου & ηπειρώτης στην καταγωγή Αλέξανδρος Τσουμάνης. Το σχήμα θα πλαισιώνει επίσης παραδοσιακή ορχήστρα με λαούτο, βιολί και κρουστά.

 

Επιστροφή επάνω