Αρχική » Θεσσαλία » Πράσινο φως για το αεροδρόμιο Σκιάθου

Πράσινο φως για το αεροδρόμιο Σκιάθου

Πράσινο φως για το αεροδρόμιο Σκιάθου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου καθώς το έργο πέρασε με θετική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε τα εξής:

«Μετά από περίπου ενά χρόνο, από την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, ένα έργο πνοής για τις Β. Σποράδες μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου πρόκειται να αναβαθμίσει την τουριστική δραστηριότητα τόσο του νησιού όσο και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για το νησί και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που ακόμα ένα μεγάλο έργο ξεκινά σύντομα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο, καθιστώντας το πλέον σύγχρονο και λειτουργικό».

Αναλυτικά το έργο αφορά την «Επέκταση Δαπέδου Στάθμευσης Αεροσκαφών και Νέου Συνδετήριου Τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου», συνολικού προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι:

  • Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ =36.000 μ2.,
  • Ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ),
  • Επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ.,
  • Εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ,
  • Αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ,
  • Υδραυλικά έργα, Τεχνικά έργα,
  • Η/Μ εργασίες, Έργα πρασίνου

Στο έργο περιλαμβάνονται επιπλέον οι εργασίες αποκατάστασης ανενεργού λατομείου στη θέση «Κρατέριτσα – Ξάνεμο» 900 μέτρα περίπου σε ευθεία απόσταση ανατολικά του Αερολιμένα, όπου προβλέπεται να απορροφηθεί η πλειοψηφία των πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφών των έργων του Αερολιμένα.

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «04  Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και φορέας διαχείρισης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.

 

 

Επιστροφή επάνω